maanantai 28. tammikuuta 2013

Nyt alkaa

Niin se menee. Aika juoksee nopeasti. Kun tuntuu,ettei osaa mitään kirjoittaa,on parempi olla kirjoittamatta mitään.  Nyt se on alkanut. Ensimmäiset kontit on tuotu pihalle, ja kaivinkone on lähtenyt siirtämään lumia pois. Pois siksi,että saamme työmaa-alueelle raivattua tilaa tarpeeksi.
Tällä viikolla on tarkoitus  tyhjentää taloyhtiön häkkivarastoja, tietyt häkit- jotka ovat ensimmäisessä aallossa tiellä- kun putkien ympärillä olevaa asbestia kellarista puretaan.
Onneksi meillä on viisas ja hyvä valvoja, joka huolehtii. Auttaa.
Hankala tilanteena  taloyhtiössä meillä on se,että henkilöisännännöitsijä vaihtui meillä. Taas. Ekan kerran syksyllä ja nyt. Paska homma, mutta sota ei silti kaipaa yhtä miestä. Perusteet asialliset,eikä ole mitään, mistä voisi olla kummassakaan tilanteessa tai vaihdossa käärmeissään-nämä ovat vaan asioita. Elämässä on aina niin paljon muutakin olemassa.
Nämä asiat tekevät vain oman olon kuitenkin aika epävarmaksi.
Tulevan viikon illat ja viikonlopun taidan itse viettää lukien sopimuksia, ja sitä, mitä täällä oikeatsaan tulee tapahtumaan. Missä kohden. Millä aikataululla.Miksi. Mitkä asiat kuuluvat taloyhtiön hoitaa, ja kuka ne nyt hoitaa? 
Millä tavalla tiedotus pelaa, pelaako se? Mikä on kanava`? Onko se oikea?
Helpointa on kuitenkin se,että remontti alkaa tästä talosta, ja samaisesta rapusta, jossa asun. Siihen on toki oikea syy,eikä se liity millään tavalla tähän asuntoon. Vaan siihen,että alakerrassa on asunto, jonka omistaa taloyhtiö. Se on ollut ' telakalla' kuivumassa, ja halutaan toki saada ensimmäisten joukossa heti kuntoon ja vuokralle, tai sitten myyntiin. Joka tapauksessa, nyt ei talous ole niin hyvällä mallilla,että kannattaa jättää ropakaan nostamatta .
Toinen seikka,mikä ei ole huono- on se,että täällä rapussa asuu useampikin entinen tai nykyinen hallituksen jäsen. Alku ON aina hankalaa, se on varma. Hallituksen on hyvä olla tietoinen kaikesta kimurantista , ihan kaikesta muutenkin. Muutama hallituksen jäsen myös on paikalla päivisin, joten mahdollisuus päästä jyvälle, nähdä j a kuulla on oikeasti olemassa. Paljon paremmin kuin niin,että remontti alkaisi toisaalta.
Hallituksen tulee kantaa vastuunsa, j a olla tiiviisti läsnä, olemassa ja mukana.
Tämän hallitus on taloyhtiölle velkaa.
Tällä viikolla allekirjoitetaan sopimukset.
Kyllä minua hieman jännittää. Miksi ei?

Niin se menee,että nyt alkaa, ja elokuussa 2014 kaikki on valmista.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti