sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ensimmäisen aallon tyhjennykset Viikonlopun aihioina nämä.
Onneksi  saatavilla oli muutamia hallituksenjäseniä, joiden kanss ayhteistyössä tavarat siirtyivät paikasta a  paikkaan b. Talteen,turvaan  ja kiertoon.

 Vaikka tehdään, on myös viisasta tehdä järkevästi. Kiertää ja kierrättää.tuumata inansa pidempään ja pidemmälle,kuin aamunkoittoon tai nenänpäähän.ajan. Miettiä tavaran uusiokäyttö.Miettiä hieman lisää.

 Jakun elämä ja kuva onihan jotain muuta,kuin suunnitlema paperilla, niin vielä rakennusvaiheessa tarvittaessa nähdä,että haloo- toimi ei. PItää olla valmis muutokseen. Valmis reagoimaan, ja tekemään käytännössä toimimattomiksi osoittautuvien päätösten tilalle uusia. Parempia.
Ei ole  väärin muuttaa jotain. On väärin olla muuttamatta ja olla väärässä kohden jääräpäinne, vain siksi että.. Niin miksi?
Tämä ei ole aivokirurgiaa,eikä kenenjkään elämä riipu tästä-  yksi asia kerraaln ja ongelma poissulkein tämä etenee,
Nyt kun tämä  kaaosmainen viikko on ohi, ja kauha uppoutuu maahan ensi vkolla rauhoittuu mielikin kummasti. Kaikki menee paljon paremmin tästä eteenpäin.

 Varastoista löytyi kaikkea hauskaa. Hassua. Kuulakärkikynillä seiniin piireltyjä nimikirjoituksia entisen nuorison ajalta. Niiden,jotka nyt ovat reilusti kolme,nelikymppisiä. Oikeasti aika kiva, osan heistä minäkin  tunnen. Tuolla he ovat kellariessa notkuneet ja puuhailleet,mitä nuoriso nyt puuhailee.

Onni on asua kerrostalossa.
Oikeasti. Kun on paljon ihmisiä ympärillä,  moni on hyvin. Parhaimmillaan tmä on ihmisiä yhdistävä asia. Jokainen kuitenkin joskus tässä elämässä tarvitsee apua. On hyvä, jos sen tässä kohden myöntää,sitä pyytää- ja osaa itsekin tarjota. Kaikki voittavat.

 Huonoja puolia? Minun mukini on aina puoliksi täynnä- joten en itse asiassa niitä juuri edes paljoa näe. KUn olosuhteet paranevat, asuinmukavuus kohenee. Taloyhtiön arvo säilyy, ja korjauskustannukset/vuotokustannukset vuositasolla tipahtavat  paljon. Toivottavasti jopa melkien nollille.
Sitähän tässä ajetaan takaa. Vakuutusmaksut  laskevat. Monia hyötyjä, jotka ovat isojen eurojen arvoisia vuodessa. Ei se ole nyt käytetty raha, vaan  seuraavissa  budjeteissa säästetty.

Onneksi tavarat on nyt raahattu. Ensimmäisen aallon tyhjennykset suoritettu. Asbestipurku alkaa 11.2, ja sitä ennen muut työt  kellarikäytävällä. Saunan purku, Kylmiöstä tyhjien komeroiden purku jo.
Käsiä särkee. Oikeasti särkee.   On varmaan viisasta hieman huilia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti