keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mielenkiinnolla odotan

Ohoh, viikkohan menee jo puolessa- näin tämä lentää.
Hallituksella on tarkoitus tavata uusi isännöitsijä tänään, tutustuttaa mies taloon ja hallitukseen.  On mukavampi sitten esitellä mies ensi maanantain infotilaisuudessa.
Huomenna apuna olen tyhjentelemässä muutamaa autotallia, sillä muutaman autotallin katossa kulkee vanhat putket,joiden eristeessä on asbestia. Asbestipurku jo muualla kerrostalossa on käynnissä- ja perjantain anoissa. Ilahdun niin ihmisten asenteessa tehdä ja toteuttaa lyhyelläkin aikajanalla asioita. Ja juuri tuoss akohden pyrin olemaan avuksi. Yhdet ylimääräiset käsiparit ovat hommassa missä hyvänsä avuksi.Puhumattakaan siitä, että jo vilpitön avuntarjoaminen ei ole koskaan pahasta.

Tiedän tekeväni omassa työsäsni pitkää päivää,enkä valitettavasti ole ehtinyt päivällä käymään työmaalla,kuten olisin halunnut. Onneksi  muutama ihminen päivisin paikalla on, myös niin,että osaa arvioida päivisin asukkaille tulevan haitan noin kuin desibeleinäkin.

Lumiaika tekee sen,että jo entuudestaan rumat,ikivanhat ja alkujaankin rumat ja typerät lattialaatat rappukäytävässä näyttävät entistä uupuneimmilta.
Jo jaloissa kantautuva lumi, siinä mukana oleva suola, ja silkka lika tekevät maisemasta välillä hieman ankean.
Soitin siivousliikkeeseen, ja koitimme järkeistää päivät, jolloin talossa ne isoimmat pesut siivoussopparin mukaan tehdään,että asukasviihtyvyys olisi sitä,mihin nyt on mahdollista ylipäänsä päästä.
Ei se ole sama aluokkaa,kuin ilman remonttia,ei tietenkään. Uskon kuitenkin-ettei kukaan sitä edes odota.
Jos odottaa,se ei ole realistista.
Siivousliikkeen piällikkö on mukava mies, perheyrityksen kanssa toimiminen on hieman erilaista, kuin ison kasvottoman organisaation.
Tuntee puhuvansa ihmisen kanssa, ei vain asianumeron.

En minä voi valittaamistään. Tieädn oman työni puolesta jo paljon kiinteistön liittyvästä,eikä minulla ole ainuttakaan ruusunpunaista unelmaa siitä, mitä tuleva on.
Nyt jo on selkeä aavistus ongelmakohdista, ja hankaluuksista, jotka tulevat viivyttämään aikatauluja. Ne ovat näitä, joille mitään ei voi. Ne ovat vaan asioita.
Mielenkiinnolla odotan,kuinka paljon poikkeavat putkikuvat todellisuudesta. 
***
Taloyhtiön asunnoille kannataisi tehdä pieni profiilinkorotus tässä kohden myös.
Hieman maalata, varustaa keittiö jenkkikaapilla ja asentaa sälekaihtimet. Ja kas kummaa, vuokra voikin kohota hieman enemmän kuin vuosittaisen indeksin verran.
Pohtimisen paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti