perjantai 8. helmikuuta 2013

Voi muuttaa

Viikonloppu on hieno. Hetki  hiljaisuutta ihan kaikesta.  Aloitin viikonlopun eilen kotiin saapuessani pesemällä rappukäytävän. Ihan vain siksi,että voin tehdä niin. Ihan vain siksi,että itse pidän siitä,että se on siistimpi. Urakoitsija on hoitanut jälkensa pois, mutta ei märän rätin heiluttaminen  minun oveni taakse kolmanteen kerrokseen kuulu soppariin. Pojat siis ovat menossa kellarikerroksessa. On  paljon, mitä voi itse- ihan vain siksi,että se nostaa omaa asumisviihtyvyyttä. Aikaa minulla meni kolme minuuttia tuohon,eikä viikonlopun aloittamiseni kärsinyt suurtakaan kolausta. Tätä juuri tarkoitan sillä omalla asenteellisuudella,tekemisellä ja muutkin huomioimalla.  Astumista pois omalta alueeltaan.
Ensi viikolla pitää olla yhteydessä siivoustoimen päällikköön ja hieman selvitellä  ja suunnitella päiviä, jolloin täällä käytäisiin, ja mitä silloin tehtäisiin. Siivoussopimusta voi aina muuttaa, jos se ei ole toimiva, fiksata päiviä- miksei se sopisi tuolle yritykselle? Tietenkin sopii. Se on heidän työtään.  Samalla voi muistuttaa siitä,että koska saunojen huolto ja hoito on nyt pois kuvioista useamman kuukauen, voimme vaihtaa sen nihkeään pyyhintään usemamman kerran viikossa. Juuri näin. Pitää vaan muistaa avat asuunsa ja puhua. Tästäkin on vaan tehtävä to do lista, muuten se jää tekemättä. 
Helposti.
***
Viikonlopun voi helposti päättää siihen,että sunnuntai-illan lenkin korvaa käymällä viereisen talon tyhjennysvuorossa olevat häkkikellarit läpi. Tarkastaa,että hoidossa on. Maanantaina alkaa talossa kellarikerroksessa asbestipurut. Tämä on sellainen aikalainen,että tuota tuotetta löytyy. Aika monesta paikasta vielä , siis ei täällä- mutta yleensä. Näitä 60-lukulaisia on vielä paljon pystyssä. On laattaa ja putkieristettä, joista tuoteta löytyy- mitä muuta?

Piha näyttää myllätyltä, sellaiselta se tulee näyttämään vielä pitkään. Ja sitten sekin on ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti