keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Aktiivinen saa olla


Meillä on aika siisti työmaa, on pakko sanoa. Se ei harmita ollenkaan.  Tilannehan on se,että aika nopeasti sotkuinen työmaa kääntyy itseä vastaan, ja mikään ei toimi. Työt hidastuvat,työtapaturmia syntyy ja asukkailla menee hermo. Niihin asioihin emme joudu kompastumaan täällä. Ei ollenkaan. meillä on vaantasaisesti epämukavaa,kuten helposti voi uskoa.

Kun itse on taas muutaman vaparin jälkeen takaisin duunissa, ei ole päivittäistä huolta metelistä edes.
Kaivanto pihalla etenee,  putkia siellä,putkia täällä,jatkoja,ja mutkia.  Papereita voisi taas vilkaista ihan mielenkiinnon vuoksi, mutta se vaatii päivän,että jaksaa keksittyä- ja että on aikaa ymmärtää lukemansa, katsomansa. Vaatii se myös tahon, joka hieman avaa kuvissa näkyviä asioitakin, ettei vain  itse kuvittele ymmärtävänsä enemmän,kuin tekeekään.
Aika moni asukas kysyy,että eikö voisi aikaisemmin aloittaa heidän asunnostaan? Mikä minä olen aikatauluja muuttamaan,niihin puuttumaan. Ainoa, minkä voin- on neuvoa asukkaita ottamaan yhteyttä urakoitsijaan, kertomaan- milloin aikoo poistua asunnosta, ja mitä siellä voi tehdä jo aikaisemmin- jos on tyhjiä päiviä jostain syystä. Jos jossain aiotussa tulee odottamaton  viivästys- että päästään täyttämään päivät työllä. Parempi kuin vain yrittää ohjailla ihmisiä aina ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon.
Aktiivinen saa olla, pitääkin olla- se lienee tässä kohden myös hallituksen rooli. Mitä enemmän hankkii tietoa,sen parempi- mitä enemmän tietää-sen rauhallisempi itse on. Vaikka pitäisi tietää paljon, pitää taas ymmärtää-ettei kaiken tietäminen ole tarpeen. Sitä varten on olemassa ihmiset, jotka ovat palkattuja hoitamaan tätä. On turha kuvitelle ja paukutella henkseleitään leikkimällä älykköä ammattilaisten joukossa. Varsinkin,kun hallitus koostuu maallikoista.
PItää tehdä parhaansa.
Pitää jaksaa kysyä paljon, ihan reilusti- vaikka tietää ajoittain näyttävänsä typerältä- ja kuulostavansa myös. Olettaa ei kannata mitään. Ja nolostua ei voi - pitää vaan reilusti nauraa itselleen, kovettaa hieman nahkaansa.
Ja pitää jaksaa. Jaksaa ja jaksaa.Hallituksen roolitus on kuitenkin se,että jos leikkiin on lähtenyt, niin puolitoista vuotta on sitoutunut olemaan skarppina. Meillä on enää vuosi ja viisi kuukautta jäljellä.
Ei paljon mitään.
Juuri tänään puhuin isännöitsijän kanssa, ja tuumasimme seuraavaa kokoustamista. Riittävän tiheä kokoustaminen  remontin tiimoilta pitää koko  hallituksen virkeänä, tietomäärän kaikilla tasaisena, ja myös ajantasaisena. Taloyhtiätä kohtaan on myös reilua, että on koko ajan ajantasalla oleva talous olemassa, ja reaaliaikaiset  tiedot lisäkustannuksista erilaisten lisätöiden  tiimoilta.
Turha remontin jälkeen on itkeä, jos on lähtenyt lapasesta.
Kun muutaman päivän nukkuu kellon ympäri, niin kummasti jaksaa taas olla kiinnostunut kaikesta itsekin  enemmmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti