torstai 14. maaliskuuta 2013

Pelko pois ja aikataulut uusiksi.

Nonni. Märkä on. Kuvista varmaan se on helppo todentaakin. Toisen talon sauna. Käytännössä se tarkoittaa sitä,että  aikataulut saunan ja peseytymistilojen osalta menivät kokonaan uusiksi, ja kertaalleen esitetty aikataulu ei millän pidä paikkaansa. No miksi? Urakoitsijan poikien suupielet riippuivat hieman alaspäin saunan kuntoa katsellessaan-aika surulliseksihan tuo näky kai voisikin tehdä.
Mutta, kun kerran on niin kunnolla märkä,että ei ole jossiteltavaa, niin käännetäänpä peli voitoksi ja kelkka toisinpäin.  Taloyhtiön saunahan on vanhakantainen, molemmilla reunoilla pukuhuoneet ja pesuhuoneet ja keksellä sauna. Yhtälö, jota en todellakaan tajua.
Mahtavaa- nyt tuosta muinaisjäänteestä päästään eroon- ja tämä, mitä tappioiksi luullaan j a hetkellisesti koetaan päästäänkin ihan erilaiseen lopputulokseen.  Nyt on mahdollisuus muuttaa tuo yhtälö sellaiseksi,että se palvelee tänä päivänä paremmin ihmisia. OIkein hyvä. Minä olen innoissani tästä.
Kun kerran saunan ja pesuhuoneen välinen  seinä on pakko kaataa ( kai nyt on,kun  maa alta kaivetaan pois), niin koko pohjahan saadaan tehtyä uudelleeen. Yksi sauna, yksi pesuhuone,yksi pukuhuone.  Niin minä näin nopsasti ajateltuna tietenkin  ehdottaisin.Taloyhtiön tavaroille kunnollinen varasto, ja toimiva paketti on valmis.
Viemärit on jo nyt kutakuinkin oikeilla paikoilla, ja pintavetoina tehtävät vedet ei  liikauta taloutta minnekään. Putkea ei mene enempää,kuin aiemmassa, vaan vähemmän. Kaksi sekoittajaa maksaa vähemmän kuin neljä. Tämä ei voi olla huonoa, vaan ihan parasta.
Nyt pitää vaan nähdä tila uudelleen, ja pikaisesti- sillä työmaakokous on ensi tiistaina.
Ei paljon mitään.
Innovatiivisuutta, mahdollisuuksia. 
Kylläpä miun päivästä  tuli nyt hyvä. Olen hieman kade,että tämä on toisen talon sauna,eikä meidän..
Nyt vaan nähdään,millaisen porukan kanssa ollaan tekemässä töitä. Nyt pitää nähdä mahdollisuus,eikä todellakaan olla automaattisesti esittämässä samaa ratkaisua,kuin mikä tuolla oli jo.  
Toki, tiedän olevani poikkeuksellisen  optimistisen näkökannan omaava,m muttei tuota nyt parkuakaan voi. Tuo on jo olemassaoleva tilanne,ei siihen vaikuttaa enää voi. Nyt vaan se, miten edetään, mitää niin hallituksen kuin kaikkien muidenkin osaamista,ammattitaitoa ja ennen kaikkea motivaatiota tehdä parasta mahdollista.
Nythän tämä vasta pääsi kunnolla käyntiin tämä remontti. Hyvä- oikein hyvä. Ja aurinkokin paistaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti