perjantai 8. maaliskuuta 2013

Tarjousten lukeminen ja hinnan miettiminen

Nyt,kun minulla on itselläni tarjous kädessäni joudun miettimään sitä. Kun minulla on haaveena teettää lisätyötä, joudun budjetoimaan niitä. Mikä on mitä ja misä olen valmis maksamaan? MIkä on budjetti, missä liikun? Miten voin mahdollistaa sen,että pysyn siinä? Mistä olen valmis tinkimään? Mistään? Mitä kannattaa tehdä samalla, mitä voi siirtää ? 

Ihan kuten ihailemani Marko Paananen sanoo( lainaan hyvin  vapaasti häntä tässä) '' älä tingi unelmistasi, vaan ole rohkeasti  jopa valmis  vaihtamaan tavarantoimittajaakin, jos tuntuu ettei metsä vastaa huutoosi''
Tuo oli todella vapaa lainaus, mutta  rohkenen silti hänen ajatustaanmukailla tuolla tavoin. Pitää uskoa siihen,että se, mitä haluaa- on mahdollista toteuttaa. 
Pitää olla vamis tekemään itse, vaatimaan laatua ja hyvää työnjälkeä. Omaan kotiin ja omiin unelmiin kannattaa satsata. Koti on tärkeä paikka.
Itse lasken, mietin ja tuumaan . Onko olemassa jotain sellaista, minkä itse voin hankkia? Jos on, maksaako se vaivan? Vie kuitenkin aikaa ja energiaa hakea tuotteita. Pitää olla rahaa sillä hetkelllä maksaa, tai höylätä korttia. Tarvitaan ihan fysiikkaakin tavaroiden,taakkojen kantamiseen. Mikään ei valitettavasti kulkeudu asuntoon itse. Mistä haluaa maksaa? Helppoudesta? Ehdottomasti avaimet käteen periaate silloin.
Jos kykenee,pystyy ja osaa tehdä itse jotain kannattaa sekin  keino käyttää.  Minä olen ratkaissut asian niin,että käytän  aikani ja tarmoni purkamiseen. Sen osaa kuka tahansa, sen ei tarvitse edes olla hallittua ja siistiä. Vaatii vain aikaa,energiaa ja muutaman ylimääräisen käsiparin. Sisällytän omaan tajoukseeni mielummin vain rakentamisen, jolloin koen, että käytän rahani kustannustehokkaasti. Maksan mielummin muutaman rahan enemmän kunnollisesta kivitasosta, kuin laminaatista. Säästän purkamalla.
Toki. Tolkku on hyvä pitää takataskussa, ja kannattaa pysyä kaukana käyttövesistä ja sähköistä. Säästetty euro on  yhtäkkiä iso vahinko, jos ei pidä varaansa.
Vanhakantaiset talkoot ovat edelleen kovassa huudossa, ja niihin uskon minäkin. Voi toki olla,että talkoilen ihan itsekseni, mutta ei silläkään sitten ole väliä.
Saadakseen jotain on tehtävä paljon. Saadakseen paljon on tehtävä ihan älyttömästi, oltava valmis likaamaan käteensä ja hieman kompuroimaankin välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti