perjantai 19. huhtikuuta 2013


Ohessa tuoreimpia kuvia.  Pari viime viikkoa on ollutniin täynnä yhtä ja toista,että hyvistä aikeista holimatta on se ollut aina tmä blogi,joka on jäänyt päivittämättä. Takana on ensimmäisen nousun  purkukatselmukset,  merkityty lisätyöt asuntoihin, valitut kalustaat ja  kellarissa tehtävt työt aika pitkälle on saatu valmiiksi. Oli kiva tulla eilen himaan, kun tajusi,että meillä toimii nyt tuo rappukäytävässä  liiketunnistimeen sidotut uudet valot. Oikein hyvä.
Näinä päivinä ,kun energiatehokkuudesta puhutaan paljon pitää tehdä ratkaisuja,jotka kertakustannuksena voivat olla himppasen kalliimpia, mutta jotka pitkässä juoksussa maksavat itse itseään takaisin. Ja, pitää ajatella hieman tuota asiaa muutenkin, vaikkei se takaisinmaksu niin kova olisikaan. Hiilijalanjälki, käyettty energia, kaikella on väliä. Kun päästään tuohon vesimittareiden asennukseen ja kaksihuuhtelu-pyttyyn, niin ensimmäisen kahden vuoden aikana on supermielenkiintoista nähdä- mitä tapahtuu vedenkulutukselle. Ainakin omassa taloudessani se tulee laskemaan. Jo sen takia, että keittiöön tulee tiskikone. Astioita riittää niin,että kone täyttetään täyteen ja tiskataan sen jälkeen- Minun taloudessani tämä tarkoittaa kerran viikossa pesua. Vesimäärä, joka menee- on paljon pienempi kuin se,että joskus -tunustan siis julkisesti- tulee tiskattua ne kahvikupit ja käytetty salaattilautanen kylläjuoksevalla vedellä. Kolmessa päivässä menee siis vähintäänkin se määrä noissa jo,kuin koneellisessa kerran viikossa. Fakta. Tuo kerrottuna viikoilla vuodessa on säästö jo aika iso.
Pienistä asioista tämä lähtee liikenteeseen. Muutos!

MInun kotonani on keittiön seinät jyrsitty, ja mietitään sähkösuunnitlemaa keittiöön. Sähkösuunnittelija on sanut paperrtit, ja hän pähkäilee,että mihin kohtaan sähköt asennetaan, että mikään ei näy. Missä ne kulkevat parhaiten piilossa? Minkä takana, minne upotetaan ja mitä. Laatta 60x60 ei annan nimittäin yhtään anteeksi mitään,eikä siihen tehdä turhia reikiä, laatta tarvitsee timantin.
Keskuspölynimurin poistot on rappukäytävään vedetty, koko rappu matotettu, ja piha tasataan karkealla soralla piakkoin, jyrätään ja ajetaan päälle hienompaa maa-ainesta. Näin ollen ympäristö siistitytyy, sillä voi hyvää päivää- kuinka paljon paskaa on kaikki paikat kantautuneet täyteen. Menee hermo yhdellä jos toisellakin.
Kun päästään rakennusaikaan, niin talossa on sekä normaali siivous,että perjantaisin urakoitsijan puolesta siivooja, joka on paikalla siinä rapussa,missä nuo  raksaduunit tehdään. Näin ollen meillä on mahdollisuus säilyä täyspäisinä. Ehkä.
Saunojen osalta on suunnittelu saatu valmiiksi,siellähän nyt siis tapahtui lennossa muutoksia, otka katsottiin tarpeellisiksi,  tai  voisiko sanoa nyt mahdollisiksi, koska tilanne oli mikä oli.
Hassua on se,että koko ajan tulee vastaan seiniä, jotka ovat erilaiset,kuin pipirrettynä kuviin on.
Koko ajan tulee vastaan kaikkea muuta,kuin mihin suunnitlemat ovat pohajutuneet. Hämmentävää, miten kirjattuna on niin paljon suorastaan väärää tietoa vuodelta 65.  Kun on kyse seinistä- niihin tehtävistä läpivienneistä, tai lattiarakenteesta, ja sen  olemisesta kaikkea muuta,kuin piirrettynä on- aiheuttaa se muutostöitä =  ylimääräisiä kustannuksia.
Vaikea yhtälö, jota joutuu toki selittelemään taloyhtiölle seuraavassa yhtiökokoukselle.
Mutta, tässä tullaan taas siihen,että kuitenkin itse uskoo ja luottaa siihen,että taloyhtiössä ihmiset haluavat ,että toimitaan, mikä on oikein. Kukaan ei halua, että tekemällä juosten kustua joku paikka -esmes saunatilat- tulee tehtyä huonosti, ja laatat irtoavat kolmen vuoden kuluttua. Se on taas kalliimpaa se.
***
Taidan mennä tänään kierrokselle tuonne alakertaan katsomaan, missä oikein ollaan menossa. Kuvantamaan tämänhetkisen tilanteen. Sitä enenn lähden hakemaan oman keittiön lattiani Tammer-Lattiasta. Suosittelen paikkaa lämpimästi. Palvelu toimii aina, tarvittaessa asennus- eikä koskaan mikään ole vaikiaa. Näin ainakin itse olen kaikkina näinä aikoina sen todennut. Olen käyttänyt tuota paikkaa niin työmaan kautta,kuin jo aikaisemminkin kotiini. Muualta en ole lattiaa hakenutkaan, ei ole koskaan ollut tarvis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti