tiistai 21. toukokuuta 2013

Ensimmäinen koko rappu on nyt työn alla. Rappu, jossa asun. Yhteensä  yksitoista asuntoa. Seuraavasta rapusta yhteisessä linjassa on vielä kolme, neljässätoista mennään. Eri vaiheita, eri kokoisia, erilaisia kylpyhuoneita jo lähtökohditaan. Uudempaa,vanhempaa- märempää ,kuivempaa. Asujia meitä on, koskaan en kuitenkaan nettimaailmassa kerro tarkkoja specsejä- olisi tyhmää. Asujia on. Asukkaita ja osakkaita toki asiat aina kiinnostavat hieman eri tavalla lähtökohtaisesti, tietenkin.
Ei tämä nyt herkkua ole, sanon. Ja taas- minun osuuteni on kuukauden kuluttua valmis, loput seitsemän jatkavat siitä kuukauden eteenpäin. On siinä jätkillä hakkaamista.
Jos he tarttisivat apulaista työmaalle, voisin hyvin mennä kärräämään tavaraa päiväksi tai pariksi. Helposti. Olisi lystikästä. Usein kaikki sellainen on, mikä ei ole pakollista.
 Remonttihan muutoin etenee aikataulussa, mutta nuo saunaosastot. Siitä  idean saaneena järjestänkin saunaillan luonani töissä, koska siihen on mahdollisuus. Työmaallani on kahdet saunat,joten miehet ja naiset mahtuvat hyvin kaikki, ja samalla tulee hoidettua pienimuotoinen infotilaisuuskin, jos vaan ihmisiä kiinnostaa. Ideana hyvä? On, uskon vahvasti siihen. Se, kiinnostaako ihmisiä on toinen juttu, sen he saavat päättää ihan itse sitten. Mahdollisuuden tarjoaminen on jo liennytystä- ja itse ainakin pitäisin tuosta mahdollisuudesta.
Moni on tottunut lenkkisaunaan ja omaan saunavuoroonsa, ja nyt tulee  pitkä tauko  niihin. Miksi en järjestäsi,kun tämä asia kerran sopii työnantajallenikin? Kiitos  hänelle.
 Yritin yöpyä tyttäreni  luona,vietin kaupunkiviikoloppua ja testasin. Ei se ole minua varten. Miten maailma muuttuukaan, j a mielummin olen kotona lian ja pölyn keskellä kuin toisaalla. En olisi voinut uskoa,  että päädyn pitämään tuollaista ratkaisua parempana, niin vain kävi.

Kun katselen pihamaalle, voin vain arvostaa urakoitsijan tapaa ottaa tuotteet lava kerrallaan, ja huolehtia myös omasta vastuustaan ja siitä,että asianmukaisesti tietty aines päätyy vain ja ainoastaan yhdelle lavalle, että pihan oikeastaan ainoa sekajätelava on meidän käytösssämme. Jäte on kallista, todella kallista. Sen eteenpäin hoitaminen siis.
Kannattaa miettiä, minne raha urakassa hukkuu.
Mietin itse jo kuilujen valmistunmista ja parasta mahdolista vastinetta taloyhtiölle. Olen hieman ajatellut, että jos kuilut, raput valmistuvat kuukauden tai kuuden viikon välein valmiiksi, niin fiksuin ratkaisu olisi kasata hallituksen aktiivit ja yhden rapun aktiivit, ja aina rappu kerrallaan pestä itse nurkat.  Mielummin ne tuhannet eurot, mitkä  tulevat kustannuksina ylimääräisistä- ja lisäpesuista ja millon mistäkin, käytettäisiin lainan korkoon tai johonkin yleishyödylliseen, tai pidettäisiin kassassa. Kymmenen rappua on paljon. Ja yleiset tilat. odella paljon, sanon minä.
Tämän asian ajaminen asukkaille onkin toinen juttu,mutta jos jokainen antaa kaksi tuntia yhden kerran puolentoista vuoden aikana taloyhtiön hyväksi aikaa, ja tekee talkootyötä- se ei ole ihan kamalan paljon se. Mielestäni.

Mutta, mikä on yhdelle vähän, on toiselle ylitsepääsemätön asia. Ja se on  hyvä niin, jokainen tekee omat päätöksensä itse.

Yllätyksiä Eipä oikeastaan.
Saunan puku,pesu- ja saunatilassahan on valu tehty- ja nyt kuivatellaan. Rakennamme siis jo uutta- ja s e on aina hyvä asia se. Tuntuu,että joku nousee, ollaan voiton puolella- juna kääntyy parempaan suuntaan.
Kun eka kuilu on valmis, yleiset tilat ovat myös aika pitkälti ja juna jatkaa kulkuaan sen jälkeen. Sitten tulee pelkkää toistoa. Kh rakenteet ovat kutakuinkin samoja, ongelmat linjoissa toistuvat, pohja ja pintalaatan rakenne alkaa selvitä ja kutakuinkin samalla tavalla kavalasti on betonissa piilossa vesiputkia.  Kaikki selviää.

Yksi asia kerrallaan.

Mieleni on hyvä, olen iloinen, jos koko talo kestää- ja mikään ylätyksellinen putkirikko ei tule ja sotke kuvioita. Putkisto vetelee nimittäin ihan viimeisiäänja hyvällä tuurilla vaan päästään maaliin ilman suuria vaurioita ja  niistä koituvia suuria kustannuksia.
Pessimisti? Realisti, ja olen aina sitäpaitsi optimistinen.

Hallituksen kokous on tänään, viime viikolla oli työmaakokous numero neljä. Muutama helpohko asia on vaan esityslistalla, joten nopeita ollaan tänään.
Ilta  s e on kuitenkin,kun kotiin taas ehtii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti